2011. augusztus 23., kedd

Koselleck, Reinhart : Elmúlt jövő : a történe - Jelenlegi ára: 1 705 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Elmúlt jövő : a történeti idők szemantikája(Circus maximus)A könyv listaára: 1796 Ft. Leírás:
Reinhart Kosellecknek ez a tanulmányokból összeállított, ám egységes vonal- vezetése és koncepciója okán inkább monográfiának tekinthető könyve először 1979-ben jelent meg, és szinte azonnal világhírűvé, a modern történetfilozófia egyik alapművévé vált és maradt mindmáig. Az egyszerre filozófus és történész szerző, az ún. történelmi szemantika egyik megteremtője arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi is tulajdonképpen a történelmi idő. Mert az, hogy a történelmi (a társadalmi, az emberi, az emberi intézményekkel stb. kapcsolatos) idő nem azonosítható sem a kanti időfogalommal (első felvetése is a Kantot kritizáló Herdernél merült fel), sem a természettudományok (persze filozófiailag kérdéses) objektív idejével, sem az életfilozófia ún. tartamával, sem a pszichológiai idővel, sem - végül - a modern történettudomány (pl. Braudel) hosszabb és rövidebb tartamaival, az bizonyosnak látszik. Ezt a bizonyosságot fejti ki - igen éles és mélyenszántó distinkciók egész sorozatán keresztül Koselleck, hogy azután a történelmi idő aporetikáját nyújtsa, részint konkrét történelmi példák sokaságának elemzésével, részint a hermeneutikai filozófia (elsősorban Heideggerre és Gadamerre támaszkodó) módszereivel, részint a fenomenológia (elsősorban Husserl) időkoncepcióival való szembesítés, vita során. - Mivel a történeti idő problematikája érinti az összes társadalom-, szellem- és embertudományt, a könyv az ezekkel a diszciplínákkal foglalkozók mindegyike számára igen fontos, filozófiai érdeklődésűek (és előképzettségűek) számára pedig egyenesen kötelező olvasmány. ISBN: 963-9165-68-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 705 Ft

Az aukció vége: 2011-08-25 08:00
. Koselleck, Reinhart : Elmúlt jövő : a történe - Jelenlegi ára: 1 705 Ft

Fontos